Το σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για το άνοιγμα των καταστημάτων

Το αργότερο έως το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020 αναμένονται οι ανακοινώσεις για το ποια καταστήματα θα ανοίξουν από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020, καθώς η επιτροπή των ειδικών και η κυβέρνηση εξετάζουν προσεκτικά τα επόμενα βήματα που θα ακολουθηθούν, εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

H κυβέρνηση θέλει το άνοιγμα των καταστημάτων να μην προκαλέσει μεγάλη κινητικότητα του πληθυσμού, αλλά και δεν θα αποτελέσει επικίνδυνη εστία διασποράς του κορονοϊού. Παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο στις «πράσινες» περιοχές να ανοίξουν περισσότερες δραστηριότητες. Ωστόσο υπογράμμισε πως ό,τι ανοίξει θα ανοίξει με μεγάλη προσοχή.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, τόνισε ότι θα υπάρξει επέκταση του ωραρίου στην κυκλοφορία για να διευκολυνθούν τα καταστήματα του λιανεμπορίου. Εξετάζεται επίσης μια λύση στο ωράριο τις ημέρες των εορτών. Αναμένεται να υπάρξει ειδική πρόβλεψη για τις παραμονές και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Επιπλέον, ο κύριος Πέτσας υπενθύμισε ότι θα πρέπει οι εορτασμοί στα σπίτια να γίνονται το πολύ μέχρι εννέα άτομα. Όπως εξήγησε, υπάρχει πτώση στους δείκτες κρουσμάτων και νοσηλειών, αλλά όχι ικανοποιητική. Επιπλέον, δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει πως σε κάθε περίπτωση μέχρι τις 7 Ιανουαρίου δεν θα ανοίξουν, σχολεία, διασκέδαση ή χιονοδρομικά κέντρα ενώ δεν θα υπάρξει και δυνατότητα μετακίνησης από νομό σε νομό. Ο ίδιος σημείωσε ότι δεν υπάρχει εισήγηση για να διαφοροποιηθούν τα μέτρα σε περιφερειακό επίπεδο.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

Mairigram