Το σκουαλένιο είναι ένα φυσικό συστατικό των λιπιδίων και του σμήγματος του δέρματος. Βρίσκεται στη φύση, στα ζώα και στον ανθρώπινο οργανισμό.

Στη σύνθεση των καλλυντικών χρησιμοποιείται σκουαλένιο που παράγεται από το ελαιόλαδο και είναι ένα ενεργό λιπαρό συστατικό με μεταξένια αίσθηση καθόλου λιπαρή.

Επειδή το σώμα μας παράγει σκουαλένιο, διεισδύει εύκολα στο δέρμα μόλις εφαρμοστεί, σε αντίθεση με άλλα έλαια που κάθονται στην επιφάνεια του φραγμού του δέρματος. Έχει μια πολύ λεπτή μεταξένια, μη λιπαρή υφή και χρησιμοποιείται σαν ενυδατικός και μαλακτικός παράγοντας για την επιδερμίδα και τα μαλλιά καθώς και για την αντιοξειδωτική του δράση. Ταιριάζει με μια πληθώρα άλλων ενεργών συστατικών και μπορεί σε σημαντικό βαθμό να μετριάσει τις αρνητικές επιπτώσεις των ρετινοειδών στο δέρμα.

Τι κάνει:

  • Ενισχύει το λιπιδικό φραγμό του δέρματος και προστατεύει από την αφυδάτωση.
  • Βοηθά στη διατήρηση της απαραίτητης υγρασίας, αφήνοντας το δέρμα εξαιρετικά απαλό και ομαλό.
  • Επιταχύνει τον κυτταρικό κύκλο και συμβάλλει στη μείωση της δερματικής ερυθρότητας.

Τα προϊόντα που σου προτείνω είναι:

The Ordinary 100% Plant-Derived Squalane
Άγριο Τριαντάφυλλο Λάδι Προσώπου για Λάμψη και Βαθιά Ενυδάτωση
Youth Lab Ενυδατική Κρέμα Προσώπου για Ξηρά/Ευαίσθητα Δέρματα

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here