Η Aveda ανακοινώνει την πιστοποίηση B Corp™, αναγνωρίζοντας τη δέσμευσή της για 40+ χρόνια στη φροντίδα του πλανήτη

Η Aveda Corporation (“Aveda”), η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την υψηλής απόδοσης, vegan και εγκεκριμένη από το Leaping Bunny μάρκα περιποίησης μαλλιών με αποστολή να φροντίζει τον κόσμο στον οποίο ζούμε, ανακοίνωσε ότι έγινε πιστοποιημένη B Corporation™ (“B Corp”), αναγνωρίζοντας και εμβαθύνοντας περαιτέρω την επί δεκαετίες δέσμευσή της στην κοινωνική και περιβαλλοντική ευθύνη.

Η επίτευξη της πιστοποίησης B Corp από το μη κερδοσκοπικό B Lab, επιβεβαιώνει τη σταθερή δέσμευση της Aveda και την ύπαρξη υπευθυνότητας και διαφάνειας σε όλη την επιχειρηματική της δραστηριότητα, πάντα με γνώμονα την αποστολή της. Με τη συμβολή του B Lab, η Aveda υποβλήθηκε σε αυστηρή και εκτενή εξέταση του συνολικού περιβαλλοντικού και κοινωνικού της αντίκτυπου και αξιολογήθηκε σε πέντε πυλώνες: διακυβέρνηση, εργαζόμενοι, κοινότητα, περιβάλλον και καταναλωτές, και πέτυχε συνολική βαθμολογία αντίκτυπου 89,6, ξεπερνώντας κατά πολύ το 50,9 του μέσου όρου των εταιρειών που υποβλήθηκαν στην αξιολόγηση. Η Aveda θα τηρεί υψηλά πρότυπα υπευθυνότητας, καθώς θα υποβάλλεται σε διαδικασία επαναπιστοποίησης κάθε τρία χρόνια για την επικαιροποίηση της αξιολόγησης των επιπτώσεών της και την διατήρηση της ιδιότητά της ως B Corp.

Στην πιστοποίηση της Aveda ως B Corp συνέβαλε η εσωτερική ολιστική και ποσοτική περιβαλλοντική βαθμολόγηση της εταιρείας, γνωστή ως Green Score, όπως οι ολοκληρωμένες παροχές που προσφέρονται στους εργαζομένους, συμπεριλαμβανομένων των εθελοντικών αδειών και της επιδοτούμενης εξωτερικής παιδικής μέριμνας, καθώς και η εταιρική κουλτούρα της Aveda που δίνει έμφαση στην υγεία και την ευημερία των εργαζομένων. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνολικό B Impact Score της Aveda μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο της Aveda.

Εκτός από την πιστοποίηση B Corp, η Aveda είναι επίσης κοινωφελής εταιρεία, η οποία αναγνωρίζει ότι η επιχείρηση λειτουργεί τόσο για το κέρδος όσο και για την παραγωγή δημόσιου οφέλους και βάσει του νόμου μπορεί να λαμβάνει υπόψη τον αντίκτυπο των αποφάσεών της στα ενδιαφερόμενα μέρη.

“Πρωτοπόρος στη βιωσιμότητα από την ίδρυση της Aveda το 1978, η επίτευξη της πιστοποίησης B Corp επιβεβαιώνει, μέσω μιας ιδιαίτερα αυστηρής διαδικασίας, ότι η Aveda τηρεί τα υψηλότερα επίπεδα κοινωνικών και περιβαλλοντικών επιδόσεων”, δήλωσε η Melissa Chelminiak, Director of Mission Partnerships and Engagement της Aveda. “Η Aveda είναι υπερήφανη που εντάσσεται σε μια κοινότητα ομοϊδεατών οργανισμών που προωθούν ένα παγκόσμιο κίνημα των επιχειρήσεων ως δύναμη για το καλό”.

Η Lindsey Wilson, Associate Director of Community Growth στο B Lab, δήλωσε: “Το B Lab είναι ένα από τα μεγαλύτερα ιδρύματα της Ευρώπης: “Η Aveda έχει εξαιρετική φήμη για τη δέσμευσή της επί δεκαετίες να διατηρεί μια επιχείρηση που λειτουργεί με μια αποστολή και είμαι ενθουσιασμένη που καλωσορίζω την εταιρεία στην κοινότητά μας με πάνω από 5.000 B Corps σε όλο τον κόσμο. Η αυστηρή και εκτεταμένη διαδικασία B Corp λαμβάνει προσεκτικά υπόψη τον αντίκτυπο μιας εταιρείας στους ανθρώπους και τον πλανήτη. Συγχαίρω την Aveda Corporation για την πιστοποίησή της και ανυπομονώ να στηρίξω τη μάρκα στη συνεχή αποστολή της να φροντίζει για τον κόσμο στον οποίο ζούμε”.

Δημιουργώντας ένα πιο υπεύθυνο μέλλον

Σύμφωνα με την αποστολή της Aveda από την ίδρυσή της, να νοιάζεται για τον κόσμο στον οποίο ζούμε, η μάρκα πρωτοπορεί εδώ και δεκαετίες σε  θέματα  περιβαλλοντικής υπευθυνότητας στον τομέα της ομορφιάς, με προτεραιότητες στους ακόλουθους έξι τομείς: ασφαλής ομορφιά, υπευθυνότητα στην προμήθεια, υπευθυνότητα στη συσκευασία, vegan φόρμουλες, παραγωγή με συνείδηση του πλανήτη, προστασία και παροχή καθαρού νερού σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη στις κοινότητες προμηθειών της Aveda αλλά και σε κοινότητες σε όλο τον κόσμο.

Η Aveda υλοποιεί την αποστολή της στις κεντρικές μας εγκαταστάσεις έκτασης 58 στρεμμάτων και είναι πιστοποιημένοι από την Εθνική Ομοσπονδία Άγριας Ζωής στη Μινεσότα, με αποικίες μελισσών, έναν λαχανόκηπο που επιμελούνται οι εργαζόμενοι, σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και χιλιόμετρα μονοπατιών για τρέξιμο. Το κεντρικό κτίριο των γραφείων δίνει έμφαση στη βιωσιμότητα: τροφοδοτείται με ηλιακή και αιολική ενέργεια, είναι στρωμένο με χαλιά από ανακυκλωμένες ίνες, διαθέτει κάδους κομποστοποίησης και ανακύκλωσης σε όλο το κτίριο και βιολογικό καφέ.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις πρωτοβουλίες της Aveda για τη βιωσιμότητα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα aveda.com/sustainablefuture


Σχετικά με την Aveda

Η Aveda, ιδρύθηκε το 1978 με αποστολή τη φροντίδα του πλανήτη, δημιουργεί υψηλής απόδοσης σειρές για μαλλιά, επιδερμίδα και σώμα, για επαγγελματίες του χώρου ομορφιάς αλλά και καταναλωτές, όλες με γνώμονα τη βιωσιμότητα.  Η Aveda καινοτομεί στις βοτανικές τεχνολογίες και την πράσινη χημεία, συνδυάζοντας τις αρχές της σύγχρονης επιστήμης και της Αγιουρβέδα, της αρχαίας ινδικής θεραπευτικής επιστήμης. Η περιποίηση μαλλιών από την Aveda είναι κατά 90% φυσικής προέλευσης και διαθέτει εμβληματικά αρώματα από αγνά αποστάγματα λουλουδιών και φυτών. Οι σειρές υψηλής απόδοσης της Aveda, Invati Advanced™, Nutriplenish™ και Botanical Repair™ έχουν κερδίσει δεκάδες βραβεία καινοτομίας, ενώ η μάρκα τιμήθηκε με το βραβείο 2021 CEW Sustainability Excellence Award, το οποίο αντικατοπτρίζει τα υψηλότερα πρότυπα αξιών βιωσιμότητας στη βιομηχανία ομορφιάς. Η Aveda διαθέτει την πιστοποίηση Leaping Bunny από τον οργανισμό Cruelty Free International, που αποτελεί το διεθνώς αναγνωρισμένο χρυσό πρότυπο για τα cruelty free προϊόντα.

Παράγει τα προϊόντα στο κεντρικό εργοστάσιό της χρησιμοποιώντας 100% αιολική και ηλιακή ενέργεια, ενώ πρωτοστάτησε στη χρήση 100% ανακυκλωμένων μπουκαλιών από πλαστικό που έχει ήδη χρησιμοποιηθεί. Η μάρκα προσπαθεί να παρέχει διαφάνεια με τα προϊόντα της και τις διαδικασίες παραγωγής της και το 2020 υιοθέτησε πρώτη την τεχνολογία blockchain στη βιομηχανία της ομορφιάς, για την ανίχνευση της βανίλιας από την πηγή στη Μαδαγασκάρη μέχρι τις εγκαταστάσεις παραγωγής της στη Μινεσότα.

Η Aveda έχει δεσμευτεί να βοηθήσει στην παροχή καθαρού νερού σε παγκόσμιο επίπεδο και την προστασία του καθαρού νερού σε τοπικό επίπεδο μέσω της ετήσιας εκστρατείας, Aveda Earth Month. Από το 1999, η Aveda έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 67εκ. $ για εκατοντάδες παγκόσμιες και τοπικές περιβαλλοντικές οργανώσεις, παρέχοντας καθαρό νερό σε περισσότερους από 1,4 εκατομμύρια ανθρώπους και προστατεύοντας περίπου 2.000 λεκάνες απορροής. Σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση charity: water, η Aveda συνεχίζει να παρέχει καθαρό νερό στις κοινότητες των προμηθευτών της Aveda στην Ινδία, το Νεπάλ και τη Μαδαγασκάρη, προστατεύοντας επίσης τις τοπικές λεκάνες απορροής όπου ζουν και εργάζονται οι άνθρωποί της.

Τα προϊόντα  Aveda είναι διαθέσιμα στα συνεργαζόμενα κομμωτήρια, στα εξειδικευμένα καταστήματα λιανικής πώλησης και στο aveda.gr.

Σχετικά με το B Lab

Το B Lab μεταμορφώνει την παγκόσμια οικονομία προς όφελος όλων των ανθρώπων, των κοινοτήτων και του πλανήτη. Ως ηγέτης στην αλλαγή των οικονομικών συστημάτων, το παγκόσμιο δίκτυό μας δημιουργεί πρότυπα, πολιτικές, εργαλεία και προγράμματα για τις επιχειρήσεις και πιστοποιεί εταιρείες – γνωστές ως B Corps – που πρωτοπορούν. Μέχρι σήμερα, η κοινότητά μας περιλαμβάνει 380.000 εργαζόμενους σε πάνω από 5.000 B Corps σε 79 χώρες και 153 κλάδους, ενώ περισσότερες από 150.000 εταιρείες διαχειρίζονται τον αντίκτυπό τους με την αξιολόγηση B Impact Assessment και τον SDG Action Manager. Για να μάθετε περισσότερα και να συμμετάσχετε στο κίνημα, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.bcorporation.net

Σχετικά με τα Certified B Corporations™

Οι Certified B Corporations, ή B Corps™, είναι εταιρείες που έχουν πιστοποιηθεί από το B Lab ότι πληρούν τα υψηλά πρότυπα κοινωνικών και περιβαλλοντικών επιδόσεων, διαφάνειας και υπευθυνότητας.

#Leave A Comment

#About M

Μαίρη Α. Σταμούλη

JOURNALIST & BLOGGER

Με λένε Μαίρη, αγαπώ τις τηγανιτές πατάτες, τα κραγιόν και το καλό κρασί. Λιοντάρι στο ζώδιο με ωροσκόπο ζυγό.

#Follow Me

SUBSCRIBE TO MAIRIGRAM


  #ΜΗΝ_ΤΟ_ΧΑΣΕΙΣ

  #Shop

  #Instagram

  #Leave A Comment

  Mairigram it’s a website to share their thoughts and experience for beauty and life.

  #Instagram

  #Contact M

  Attica, Greece