«Abuse is Not Love»: Τα 9 προειδοποιητικά σημάδια κακοποίησης

Το 2020, ο οίκος Yves Saint Laurent Beauty λάνσαρε ένα νέο παγκόσμιο πρόγραμμα με τίτλο “Abuse is Not Love”, το οποίο αποσκοπεί στο να συμβάλλει στην καταπολέμηση της ενδοσυντροφικής βίας, υποστηρίζοντας τα προγράμματα πρόληψης των μη κερδοσκοπικών οργανώσεων με τις οποίες συνεργάζεται.

Ο οίκος Yves Saint Laurent Beauty συνεργάζεται σε τοπικό επίπεδο με τον ΜΚΟ W.I.N. Hellas σε ένα πρόγραμμα που είναι δομημένο πάνω σε τρεις βασικούς πυλώνες: να χρηματοδοτήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια, να εκπαιδεύσει τους εργαζομένούς του και να μοιραστεί το μήνυμα για τα 9 προειδοποιητικά σημάδια κακοποίησης με άνω των 2 εκατομμυρίων ανθρώπων.

«Στο επίκεντρο του οράματος της μάρκας YSL Beauty βρίσκονται γυναίκες ελεύθερες και ανεξάρτητες. Αυτό το όραμα απειλείται από την ενδοσυντροφική βία, που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια, την ευημερία και την ανεξαρτησία τόσων πολλών γυναικών. Θεωρούμε καθήκον μας να υποστηρίζουμε έμπρακτα πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στον περιορισμό και την πρόληψη της ενδοσυντροφικής βίας και τιμή μας να συνδράμουμε την WIN Hellas στο έργο της», λέει η Τόνια Γεωργιάδη, General Manager L’Oréal Luxe Hellas.

Μέσα από αυτή τη συνεργασία, ο οίκος YSL Beauty αποσκοπεί στο να αυξήσει την ενημέρωση για τη σοβαρότητα της ενδοσυντροφικής βίας, ώστε να συμβάλλει σε μια ουσιαστική αλλαγή.

Η Μάντα Παπαδάκου, Πρόεδρος και Ιδρύτρια της W.I.N. Hellas, δήλωσε: “Είναι μεγάλη μας τιμή που συνεργαζόμαστε με ένα τόσο δυνατό brand, όπως ο YSL και χαιρετίζουμε τη διεθνή του πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της ενδοσυντροφικής βίας. H W.I.N. Hellas από το 2006 βρίσκεται στο πλευρό των γυναικών, με στόχο την ενδυνάμωσή τους μέσω ψυχο–εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Έχοντας βιώσει την κακοποίηση μέσα σε σχέση, θεωρώ πως θα είχα καταφέρει να προστατεύσω τον εαυτό μου, αν είχα περισσότερες γνώσεις σχετικά με το θέμα αυτό. Η γνώση είναι δύναμη. Τα 9 προειδοποιητικά σημάδια της κακοποίησης θα συμβάλλουν στην ενημέρωση των γυναικών και θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά στην εκδήλωση κάθε μορφής βίας”.

Η ενδοσυντροφική βία αποτελεί ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα: εκτιμάται ότι 1 στις 3 γυναίκες θα βιώσουν ενδοσυντροφική βία στη διάρκεια της ζωής τους και μόνο ένα μικρό ποσοστό των γυναικών που θα επιβιώσουν θα καταφέρει να δικαιωθεί. Η ενδοσυντροφική βία είναι μία από τις πιο συχνές μορφές βίας κατά των γυναικών και συνίσταται στη σωματική, σεξουαλική, οικονομική και συναισθηματική κακοποίηση, καθώς και σε χειριστικές συμπεριφορές από έναν ερωτικό σύντροφο. Πλήττει άτομα από όλες τις κοινωνικοοικονομικές, θρησκευτικές και πολιτισμικές ομάδες.

Τα κρούσματα ενδοσυντροφικής βίας έχουν αυξηθεί κατά 30 έως 60% εξαιτίας της πανδημίας COVID-19. Πολλές γυναίκες βιώνουν τον περιορισμό κυκλοφορίας με έναν βίαιο σύντροφο και δεν μπορούν να ζητήσουν βοήθεια από εξειδικευμένες οργανώσεις, φίλους, συγγενείς και συναδέλφους.

Σύμφωνα με έρευνες, υπάρχουν ορισμένες βασικές προειδοποιητικές ενδείξεις για την ενδοσυντροφική βία

Δες στο παρακάτω βίντεο ποιες είναι αυτές:

#Leave A Comment

#About M

Μαίρη Α. Σταμούλη

JOURNALIST & BLOGGER

Με λένε Μαίρη, αγαπώ τις τηγανιτές πατάτες, τα κραγιόν και το καλό κρασί. Λιοντάρι στο ζώδιο με ωροσκόπο ζυγό.

#Follow Me

SUBSCRIBE TO MAIRIGRAM


  #ΜΗΝ_ΤΟ_ΧΑΣΕΙΣ

  #Shop

  #Instagram

  #Leave A Comment

  Mairigram it’s a website to share their thoughts and experience for beauty and life.

  #Instagram

  #Contact M

  Attica, Greece