×

Ήπια χημική απολέπιση στο σπίτι με peeling pads.


Η απολέπιση αποτελεί σημαντικό βήμα στη skincare ρουτίνα σου, καθώς βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και στην ανανέωση της επιδερμίδας. Εκτός από τα παραδοσιακά scrubs, υπάρχει και η χημική απολέπιση, που αντί για αντί για κόκους χρησιμοποιεί οξέα όπως το AHA, το BHA και το γλυκολικό οξύ για να διαλύσει τους κυτταρικούς δεσμούς. Αν και αυτό το είδιος απολέπισης γίνεται κατά κύριο λόγο από δερματολόγο, υπάρχουν τα Peeling Pads.

Τα Peeling Pads είναι pads με δύο διαφορετικές όψεις, μία τραχιά μία πιο λεία, εμποτισμένα με οξέα που κάνουν ήπια χημική απολέπιση και μπορείς να χρησιμοποιήσεις άνετα στο σπίτι. Δεν χρειάζονται τρίψιμο γιατί από μόνα τους απολεπίζουν την επιδερμίδα διαλύοντας τους κυτταρικούς δεσμούς, διευκολύνοντας έτσι την απομάκρυνσή των νεκρών κυττάρων και μπορείς να τα αφαιρέσεις με νερό ή ακόμα και με απλά pads.

Τα χρησιμοποιείς αφού έχεις καθαρίσει το πρόσωπό σου το βράδυ πριν κοιμηθείς (κάποια μπορείς και το πρωί), κάνοντας μασάζ στο πρόσωπο και στο λαιμό με την ανάγλυφη πλευρά του δίσκου και το επόμενο πρωί ξυπνάς με ανανεωμένη επιδερμίδα!  Μην ξεχνάς να εφαρμόζεις καθημερινά αντηλιακό με τουλάχιστον SPF30.

Παρακάτω σου προτείνω 6 Peeling Pads (για όλα τα budget) για να κάνεις ήπια χημική απολέπιση στο σπίτι.

Σημείωση: Τη συχνότητα θα την καθορίσει ο δερματολόγος σου ανάλογα με τον τύπο και τις ανάγκες της επιδερμίδας σου. Και το σημαντικότερο; Μην πειραματίζεσαι με τα οξέα που χρησιμοποιεί ο δερματολόγος σου, είναι πολύ δυνατά και δεν μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σωστά στον εαυτό σου.