×

Μάθε ποια είναι τα συχνότερα λάθη στην ενυδάτωση προσώπου και δες πώς να τα αποφύγεις


Η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω για μια υγιή και λαμπερή επιδερμίδα. Ωστόσο, πολλές φορές κάνουμε λάθη στη ρουτίνα περιποίησης του προσώπου μας (υπερβάλουμε), με αποτέλεσμα να μην έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Δες παρακάτω τα 4 πιο συχνά λάθη που κάνουμε όταν ενυδατώνουμε το πρόσωπο μας.

1. Ενυδάτωση σε μη καθαρή επιδερμίδα

Για να απορροφηθούν καλύτερα τα ενεργά συστατικά της κρέμας, είναι σημαντικό να εφαρμόζεις την ενυδατική σου σε καθαρή επιδερμίδα. Οι πόροι δεν είναι φραγμένοι από ρύπους και μακιγιάζ, ώστε η κρέμα να διεισδύει γρήγορα και αποτελεσματικά στο δέρμα.

2. Υπερβολική ποσότητα ενυδατικής κρέμας

Μην είσαι υπερβολική με την ποσότητα. Φρόντισε να ενυδατώνεις την επιδερμίδα σου δύο φορές την ημέρα απλώνοντας την κρέμα σε μέτρια ποσότητα, πρωί και βράδυ, για να αποφεύγεις την υπερφόρτωση του δέρματος με προϊόντα.

3. Χρήση λάθος κρέμας για την ηλικία σου

Οι ανάγκες της επιδερμίδας αλλάζουν με την ηλικία. Στα 20, η επιδερμίδα απαιτεί διαφορετική φροντίδα από ό,τι στα 30 ή 40. Χρησιμοποίησε προϊόντα ενυδάτωσης που ανταποκρίνονται στην ηλικία και τον τύπο δέρματος σου, για να εξασφαλίσεις τη μέγιστη αποτελεσματικότητα.

4. Παραμέληση της εσωτερικής ενυδάτωσης

Η ενυδάτωση της επιδερμίδας με κρεμικά προϊόντα δεν αρκεί για να έχουμε μία καλά ενυδατωμένη επιδερμίδα. Είναι απαραίτητο να πίνεις καθημερινά 8-10 ποτήρια νερό και να καταναλώνεις τροφές πλούσιες σε νερό, όπως καρπούζι, ντομάτες, αγγούρι και πράσινες σαλάτες. Έτσι, ενυδατώνεις την επιδερμίδα σου και από μέσα προς τα έξω.