×

4 βήματα για να αποκτήσεις πραγματικά καθαρή επιδερμίδα

Η καθαρή επιδερμίδα δεν είναι απλώς θέμα αισθητικής, καθώς η πραγματικά καθαρή επιδερμίδα είναι ζήτημα σωστού καθαρισμού και ντεμακιγιάζ. Γι' αυτό και στο σημερινό άρθρο, θα σου μιλήσω για τα 4 υποχρεωτικά βήματα που ακολουθώ για την καθημερινή μου ρουτίνα καθαρισμού.

1. Προσεκτικός καθαρισμός της περιοχής των ματιών

Η περιοχή των ματιών χρειάζεται τη μεγαλύτερη προσοχή, διότι το δέρμα εκεί είναι πιο λεπτό και πιο ευαίσθητο από την υπόλοιπη περιοχή του προσώπου. Εάν δεν δώσεις την απαραίτητη προσοχή, μπορεί να εμφανιστούν προβλήματα όπως ρυτίδες, απώλεια ελαστικότητας, αφυδάτωση και μαύροι κύκλοι. Συν ότι εκεί χρησιμοποιούμε συνήθως προϊόντα με αρκετές χρωστικές ουσίες (σκιές, μάσκαρα, eyeliner, κ.α.). Για να κάνεις καλό ντεμακιγιάζ ματιών, χρησιμοποίησε ένα δίσκο καθαρισμού και ένα προϊόν ντεμακιγιάζ που είναι σχεδιασμένο ειδικά για την ευαίσθητη αυτή περιοχή.

Συμβουλή: Αναζήτησε προϊόντα με απαλά συστατικά, όπως το αλόη ή το αγγούρι, που έχουν ενυδατική και καταπραϋντική δράση.

2. Αφαίρεση του κραγιόν

Η περιοχή των χειλιών μπορεί εύκολα να αφυδατωθεί λόγω της συχνής χρήσης ματ και ανεξίτηλων κραγιόν. Για να αποφύγεις την ξηρότητα, χρησιμοποίησε το ίδιο προϊόν ντεμακιγιάζ ματιών και για τα χείλη σου. Αυτό θα βοηθήσει να απομακρύνεις όλο το χρώμα και θα διατηρήσεις τα χείλη σου απαλά.

Συμβουλή: Μην ξεχάσεις μετλα να εφαρμόσεις το αγαπημένο σου lip balm, για επιπλέον ενυδάτωση.

3. Πλύσιμο το πρόσωπο σου

Μετά το ντεμακιγιάζ, επιβάλλεται το πλύσιμο του προσώπου σου με το κάταλληλο καθαριστικό σαπούνι. Καλό είναι να επενδύσεις σε ένα καλό καθαριστικό προσώπου που ταιριάζει με τις ανάγκες και τον τύπο της επιδερμίδας σου.

Tips: 

  1. Χρησιμοποίησε χλιαρό νερό για να ανοίξουν οι πόροι και να απομακρυνθούν τα υπολείμματα ρύπων και μακιγιάζ. 
  2. Οι περιοχές γύρω από τη μύτη και το πηγούνι συνήθως είναι οι πιο λιπαρές και χρειάζονται το κατάλληλο καθαριστικό. 

4. Χρήση τονωτικής λοσιόν

Είναι το τελευταίο βήμα στον καθαρισμό και ίσως το πιο σημαντικό (αν δεν βαριέσαι τα πολλά βήματα), γιατί η τωνιτική λοσιόν βοηθά στην εξισορρόπηση του pH της επιδερμίδας, ενώ ταυτόχρονα τονώνει και ενυδατώνει το δέρμα σου. Επιπλέον, προετοιμάζει την επιδερμίδα ώστε να μπορέσουν τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσουμε μετά, να διεισδύσουν και να δράσουν καλύτερα. Εδώ έχω να σου προτείνω  δύο εξαιρετικά προϊόντα:

  1. Λοσιόν με Ροδόνερο για ενυδάτωση και καταπράυνση της επιδερμίδας.
  2. Λοσιόν με Υαλουρονικό Οξύ που βοηθάει στην αποκατάσταση της φυσικής υγρασίας του δέρματος σου.

Τέλος,

για να έχεις πραγματικά καθαρή επιδερμίδα, ακολούθησε τα παραπάνω βήματα καθημερινά και επένδυσε σε προϊόντα που είναι κατάλληλα για τύπο της επιδερμίδας σου και τις ανάγκες του. Επιπλέον, μην ξεχνάς να κάνεις απολέπιση και μάσκες μία με δύο φορές την εβδομάδα ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σου, ώστε να να επιτρέψεις στα προϊόντα να απορροφηθούν καλύτερα.