×

4 tips για σωστή αντηλιακή προστασία και ενυδάτωση στην παραλία:


Η αντηλιακή προστασία και η ενυδάτωση είναι δύο βασικά στοιχεία για να απολαύσουμε τον ήλιο με ασφάλεια, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την υγεία της επιδερμίδας μας. Η μακροχρόνια έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να οδηγήσει σε εγκαύματα, πρόωρη γήρανση του δέρματος και σοβαρότερες επιπτώσεις, όπως ο καρκίνος του δέρματος. Με τις παρακάτω απλές συμβουλές, μπορείς να απολαύσεις τον ήλιο και τη θάλασσα, ενώ διατηρείς την επιδερμίδα σου υγιή και προστατευμένη.

1. Επέλεξε το κατάλληλο αντηλιακό

Το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα για την προστασία σου από τον ήλιο είναι η επιλογή του σωστού αντηλιακού. Προτίμησε ένα αντηλιακό με ευρύ φάσμα προστασίας (UVA και UVB) και υψηλό δείκτη προστασίας με τουλάχιστον SPF30. Εάν έχεις ευαίσθητο δέρμα ή κάποια δερματολογική πάθηση, χρειάζεσαι αντηλιακό με φυσικά φίλτρα, όπως το οξείδιο του ψευδαργύρου ή το διοξείδιο του τιτανίου, που είναι λιγότερο ερεθιστικά.

Για εμένα επέλεξα το La Roche Posay Anthelios Uvmune 400 Invisible Fluid SPF50+ γιατί έχει πολύ υψηλή προστασία SPF50+, είναι λεπτόρρευστο, δεν έχει άρωμα, διαθέτει μη κολλώδη και ενυδατική υφή, δεν αφήνει λευκά σημάδια, διαθέτει εξαιρετική ανθεκτικότητα στο νερό και στην άμμο. Είναι δοκιμασμένο στις ευαίσθητες & δυσανεκτικές επιδερμίδες όπως η δική μου, καθώς και σε άτομα με ευαίσθητα μάτια και σε χρήστες φακών επαφής. Plus: Tο #MEXORYL400 είναι ένα νέο αποκλειστικό UV φίλτρο της La Roche Posay, που προστατεύει ακόμη και από τις πιο επιβλαβείς ακτίνες UV.

Για τον άντρα μου επέλεξα το Caudalie Vinosun Protect Very High Lightweight SPF50+ γιατί προστατεύει αποτελεσματικά το πρόσωπο και το λαιμό από τη UVA και UVB ακτιβολία, ενώ παρέχει αντιοξειδωτική δράση ακόμα και στο πιο ευαίσθητο δέρμα. Έχει αόρατη, εξαιρετικά ελαφριά και χωρίς άρωμα υφή, όπως θέλουν οι άντρες. 

2. Η σωστή και τακτική εφαρμογή είναι το παν

Η σωστή εφαρμογή του αντηλιακού παίζει σημαντικό ρόλο για την αποτελεσματική προστασία από τον ήλιο. Εφαρμόστε το αντηλιακό τουλάχιστον 15-30 λεπτά πριν την έκθεση στον ήλιο και μην ξεχνάσ περιοχές όπως τα αυτιά, τον αυχένα, και τα πόδια. Επανέλαβε την εφαρμογή κάθε δύο ώρες ή αμέσως μετά το κολύμπι ή την εφίδρωση.

3. Μην ξεχνάς το καπέλο και τα γυαλιά ηλίου

Εκτός από το αντηλιακό, τα αξεσουάρ μπορούν να προσφέρουν επιπλέον προστασία από τον ήλιο. Καπέλα με φαρδύ γείσο, γυαλιά ηλίου με UV προστασία, και μακρυμάνικα ελαφριά ρούχα μπορούν να βοηθήσουν στην αποφυγή των ηλιακών εγκαυμάτων και να προστατεύσουν την επιδερμίδα σου.

4. Ενυδάτωση, ενυδάτωση, ενυδάτωση

Η παραμονή στον ήλιο και το αλάτι της θάλασσας μπορούν να αφυδατώσουν το δέρμα σου, καθιστώντας την ενυδάτωση απαραίτητη. Χρησιμοποίησε ένα σπρέι νερού ιδανικά με συστατικά όπως η αλόη βέρα ή εκχύλισμα αγγουριού, που βοηθούν στη διατήρηση της υγρασίας στο δέρμα, όπως το Messinian Spa Face & Body Water Mist Soothing & Calming. Πρόκειται για ένα καταπραϋντικό σπρέι προσώπου και σώματος, ειδικά σχεδιασμένο για να ηρεμεί το ευαίσθητο και αντιδραστικό δέρμα και να μειώνει τα ορατά σημάδια του ερεθισμένου δέρματος. Εκτός των άλλων περιέχει συστατικά φυσικής προέλευσης όπως: βιολογική αλόη, υαλουρονικό οξύ, εκχυλίσματα ελιάς, αγγουριού, και αφήνει την επιδερμίδα ενυδατωμένη και δροσερή. Θα το λατρέψεις γιατί: καταπραΰνει άμεσα τον κνησμό και το κάψιμο του δέρματος, μειώνει το ερύθημα που προκαλείται από την υπεριώδη ακτινοβολία, λειτουργεί ως ρυθμιστικό του σμήγματος και επαναφέρει την ελαστικότητα του δέρματος.Ιδανικό για την περιποίηση στον ήλιο & μετά τον ήλιο για μετά το ξύρισμα & για επιδερμίδες με τάση για ακμή.

Επίσης, μην ξεχνάς να πίνεις άφθονο νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας για να διατηρήσεισς την ενυδάτωση του οργανισμού σου από μέσα προς τα έξω.