×

Υαλουρονικό Οξύ: Οφέλη για την επιδερμίδα και τα προϊόντα Lirene που πρέπει να δοκιμάσεις

Το υαλουρονικό οξύ αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά και πολύτιμα συστατικά στην περιποίηση της επιδερμίδας, προσφέροντας πολυάριθμα οφέλη, από την ενυδάτωση και την αντιγήρανση έως την επούλωση και την προστασία. Ανακαλύφθηκε τη δεκαετία του '30 και έκτοτε έχει κερδίσει τη φήμη του ως θαυματουργό συστατικό λόγω των πολλαπλών ευεργετικών του επιδράσεων στην επιδερμίδα.

Καταρχάς, το υαλουρονικό οξύ έχει την ικανότητα να συγκρατεί έως και 1.000 φορές το βάρος του σε νερό, γεγονός που το καθιστά εξαιρετικά αποτελεσματικό στην ενυδάτωση της επιδερμίδας. Εφαρμόζοντας προϊόντα με υαλουρονικό οξύ, η επιδερμίδα διατηρεί την υγρασία της, παραμένοντας απαλή, ελαστική και γεμάτη ζωντάνια. Αυτή η ενυδατική ιδιότητα είναι ιδιαίτερα ευεργετική για τις ξηρές επιδερμίδες ή για τις περιόδους που το δέρμα εκτίθεται σε ακραίες κλιματικές συνθήκες.

Ένα άλλο σημαντικό όφελος του υαλουρονικού οξέος είναι η προστασία που προσφέρει απέναντι στις ελεύθερες ρίζες και στους περιβαλλοντικούς παράγοντες που προκαλούν πρόωρη γήρανση. Η αντιοξειδωτική του δράση βοηθά στην εξουδετέρωση των ελευθέρων ριζών, προστατεύοντας το δέρμα από την οξειδωτική καταπόνηση. 

Επιπλέον, συμβάλλει στη μείωση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών. Καθώς γερνάμε, η φυσική παραγωγή υαλουρονικού οξέος στο σώμα μας μειώνεται, οδηγώντας σε απώλεια ελαστικότητας και σφριγηλότητας του δέρματος. Η εφαρμογή προϊόντων που περιέχουν υαλουρονικό οξύ μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση αυτής της απώλειας, γεμίζοντας τις ρυτίδες και βελτιώνοντας τη συνολική υφή της επιδερμίδας.

Και τέλος, το υαλουρονικό οξύ, έχει την ιδιότητα να επιταχύνει την επούλωση των τραυμάτων και να ενισχύει την αναπλαστική ικανότητα της επιδερμίδας. Παράλληλα, βοηθά στην ανακούφιση από ερεθισμούς και φλεγμονές, καθιστώντας το ιδανικό για ευαίσθητες επιδερμίδες που εμφανίζουν κοκκινίλες ή άλλες αντιδράσεις.

Πώς να χρησιμοποιήσεις σωστά το Υαλουρονικό Οξύ

Συνιστάται να εφαρμόζετε σε καθαρή, νωπή επιδερμίδα, ακολουθώντας η ενυδατική κρέμα για να "κλειδώσεις" την υγρασία. 

Το καλύτερο σας το άφησα για το τέλος! 
Στα μηνύματα που ανταλλάσσουμε στο instagram μου ζητάτε να σας δείχνω και οικονομικά προϊόντα. Ψάξε-ψάξε, ανακάλυψα το brand Lirene από την Πολωνία. Πρόκειται για μία καινοτόμος μάρκα ομορφιάς με οικονομικά προϊόντα που καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες του δέρματός μέσω μιας μεγάλης γκάμα καλλυντικών περιποίησης προσώπου, μακιγιάζ, περιποίησης σώματος και αντηλιακής περιποίησης. Δεν πραγματοποιούν και δεν έχουν διενεργήσει δοκιμές σε ζώα, ούτε συνεργάζονται με κάποιον που το κάνει. Γι΄αυτό το λόγο έχουν πιστοποιητικό "Cruelty Free" που εκδόθηκε από την PETA (μπορείς να βρεις το brand στη λίστα που δημοσιεύει η Ένωση "Happy Rabbit"). Επίσης, τα vegan προϊόντα φέρουν το πιστοποιητικό Vegan Society ή την ονομασία Vegan/Vegan ProductΟι συσκευασίες περιέχουν έως και 30% υλικού ανακύκλωσης μετά την παραγωγή και επαναχρησιμοποιούν τα απορρίμματα συσκευασίας που παράγονται μετά τη χρήση των προϊόντων σε επίπεδο που σχεδιάζει να επιτύχει η Ευρωπαϊκή Ένωση το 2030. Tο εργοστάσιο παραγωγής και τα γραφεία της εταιρείας τροφοδοτούνται από ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, γεγονός που τους επιτρέπει να μειώνουν σημαντικά το αποτύπωμα άνθρακα.

Τα προϊόντα Lirene και φυσικά τη σειρά Hyaluronic Acid 4D Moisturizing Hydrocream θα τα βρεις στο makeup.gr στο beautyfree.gr στο pirakis.gr και στο notino.gr.