×

Τα προϊόντα που χρησιμοποιώ για την περιποίηση του μωρού μου

  

Η φροντίδα και η περιποίηση αποτελεί αναμφίβολα μία από τις πιο σημαντικές ρουτίνες της καθημερινότητάς μου, διότι η επιδερμίδα των μωρών απαιτεί ειδική φροντίδα -είναι λεπτή και εξαιρετικά ευαίσθητη σε ερεθισμούς- για να παραμείνει υγιής και προστατευμένη. Σε αυτό το άρθρο, θα σας μιλήσω για τα προϊόντα που χρησιμοποιώ για να παραμένει απαλό και χωρίς ερεθισμούς το ευαίσθητο δερματάκι του μικρού μου.

Μία από τις πιο συχνές συμβουλές που άκουσα όσο ήμουν έγκυος ήταν να αλλάζω τακτικά τις πάνες του. Οι υγρές και βρώμικες πάνες μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς και εξανθήματα, ειδικά αν η επιδερμίδα του είναι ευαίσθητη όπως του μικρού μου. Για την αλλαγή της πάνας, αν και ξεκινήσαμε με την κρέμα Frezyderm, η Baby Nappy Cream της Pharmalead μας ταίριαξε καλύτερα.

Περίοπτη θέση στη ρουτίνα μας, έχουν οι κρέμες της Apivita. Το τζελ Άρνικας έχοντας αντιφλεγμονώδη και καταπραϋντική δράση, καταπραΰνει και ανακουφίζει μώλωπες και τσιμπήματα. Ενώ η κρέμα Καλέντουλα ενυδατώνει και καταπραΰνει το ξηρό, ευαίσθητο και ήπια ερεθισμένο δέρμα. Είναι ιδανική για το ευαίσθητο παιδικό δέρμα. Φυσικά δεν λείπουν ούτε τα Crilen της Frezyderm. Το γαλάκτωμα Crilen εξασφαλίζει ενυδάτωση και απαλότητα στο δέρμα, χωρίς να αφήνει λιπαρότητα, ενώ το Crilen After Nip ανακουφίζει άμεσα από τον κνησμό και τον ερεθισμό που προκαλούν τα τσιμπήματα. 

Εννοείται πως δεν αμελούμε τη σωστή ενυδάτωση του δέρματος, διότι το δέρμα των μωρών μπορεί να γίνει ξηρό πολύ εύκολα. Εκτός από τη λοσιόν που του βάζω μετά το βραδινό μπάνιο για να παραμείνει το δερματάκι του μαλακό και ενυδατωμένο, χρησιμοποιώ και το Bepanthol Baby Balm γιατί κάποιες φορές γεμίζει κοκκινίλες από τον ιδρώτα. 

Και τέλος, η αντηλιακή προστασία. Το La Roche-Posay Anthelios Uvmune 400 Dermo-Pediatrics Invisible Spray SPF50+ παρέχει πολύ υψηλή προστασία ευρέος φάσματος, προστατεύοντας το ευαίσθητο παιδικό δέρμα με τάση αλλεργίας στον ήλιο από τις ακτίνες UVA και UVB, ενώ ταυτόχρονα προλαμβάνει τις βλάβες που προκαλούνται από τις υπέρυθρες IR-A και τη ρύπανση. Είναι το αγαπημένο μου γιατί μπορώ να το απλώσω εύκολα.