×

Παιδική αντηλιακή προστασία και Anthelios Uvmune 400 Dermo-Pediatrics


Αν με διαβάζεις, ξέρεις ότι είμαι της άποψης ότι η αντηλιακή προστασία δεν είναι απαραίτητη μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά όλο το χρόνο. Ειδικά, όταν πρόκειται για παιδιά που το δέρμα τους ακόμα αναπτύσσει μηχανισμούς για την προστασία του και επηρεάζεται πολύ περισσότερο από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Επιπλέον, τα μικρά παιδιά και τα βρέφη έχουν χαμηλότερα επίπεδα μελανίνης τουλάχιστον μέχρι το 2ο έτος ζωής, έχουν λεπτότερη κερατίνη στιβάδα στην επιφάνεια της επιδερμίδας (πιο λεπτό δέρμα) και μεγαλύτερη αναλογία επιφάνειας προς τον όγκο του σώματος, που έχεις ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη απορροφητικότητα ακτινοβολίας από το δέρμα ενός ενήλικα. 

Όπως εξήγησε η παιδίατρος Ειρήνη Καλουμένου, MD, PhD, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών στο boxpharmacy, θα πρέπει ως γονείς να αναζητούμε αντηλιακά με δείκτη προστασίας από τον ήλιο (το γμωστό μας SPF) 25 - 30 ή υψηλότερη με την ένδειξη «ευρέως φάσματος» (broad spectrum), που σημαίνει ότι προστατεύουν τόσο από τις υπεριώδεις ακτίνες Α (UVA) όσο και από τις υπεριώδεις ακτίνες Β (UVB). Ένα αντηλιακό που φέρει την ένδειξη «ανθεκτικό στο νερό» (water resistant) ή «πολύ ανθεκτικό στο νερό» (very water resistant) παρέχει την καλύτερη και μακροχρόνια κάλυψη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ανανεώνεται συχνά. Επίσης, ελέγχουμε τα συστατικά ώστε να έχουν φυσικά φίλτρα (natural blockers) και αναζητάμε στην ετικέτα το οξείδιο του ψευδαργύρου ή το διοξείδιο του τιτανίου. Τα αντιηλιακά συστατικά ευρέος φάσματος είναι λιγότερο ερεθιστικά, εάν το παιδί σας έχει ευαίσθητο δέρμα, ενώ συνιστώνται επίσης για ευαίσθητες περιοχές, όπως το πρόσωπο. Αποφεύγουμε συστατικά όπως π.χ. parabens ή χρώμα PABA και οξυβενζόνη, γιατί έχουν συσχετιστεί με δερματικές αντιδράσεις.


Ιδανικά καλό είναι να επιλέγουμε αντηλιακά με υποαλλεργικές συνθέσεις χωρίς άρωμα με φυσικά φίλτρα όπως είναι το οξείδιο του ψευδαργύρου (zinc oxide) και διοξείδιο του τιτανίου (titanium dioxide) που αντανακλούν και δεν απορροφούν την υπεριώδη ακτινοβολία. Επίσης ένα ακόμα approved συστατικό στα παιδικά αντηλιακά είναι το Bio Sheild System, μία βιομιμητική μελανίνη για ευρεία προστατευτική αντηλιακή προστασία.

Τα αντηλιακά με χημικά ή οργανικά φίλτρα απορροφούν την ηλιακή ακτινοβολία και είναι ιδανικά για παιδιά από 1 έτος και πάνω και εκείνα που έχουν δυσανεξία στα φυσικά φίλτρα.

Και πριν σας δείξω δύο δερματολογικά και παιδιατρικά ελεγμένα παιδικά αντηλιακά, να σας υπενθυμίσω ότι εφαρμόζουμε το αντηλιακό τουλάχιστον 20-30 λεπτά πριν την έκθεση μας στον ήλιο, ώστε να απορροφηθεί σωστά από την επιδερμίδα. Φροντίζουμε να το ανανεώνουμε κάθε μία έως δύο ώρες και αποφεύγουμε την έκθεση μεταξύ 11 π.μ. και 4 μ.μ.. 


Η τεχνολογία φίλτρων UVMUNE 400 της La Roche-Posay τώρα και για το πιο ευαίσθητο παιδικό δέρμα, ακόμα με τάση ατοπίας. 

Στην εξειδικευμένη σειρά Anthelios Uvmune 400 Dermo-Pediatrics, η La Roche-Posay ακολουθεί τα πιο υψηλά και αυστηρά κριτήρια για την προστασία του ευαίσθητου βρεφικού και παιδικού δέρματος από την ηλιακή ακτινοβολία: οι συνθέσεις είναι μινιμαλιστικές, χωρίς οκτοκρυλένιο, άρωμα και χρωστικές, είναι πολύ ανθεκτικές στο νερό, στον ιδρώτα και στην άμμο, δεν «τρέχουν» και δεν τσούζουν τα μάτια, προσφέρουν πολύ υψηλή προστασία ευρέος φάσματος στο πρόσωπο και το σώμα, και βέβαια έχουν περάσει από τους πιο αυστηρούς δερματολογικούς ελέγχους.

La Roche-Posay Anthelios Uvmune 400 Dermo-Pediatrics Invisible Fluid SPF50+ 

Προστατεύει την παιδική επιδερμίδα από όλες τις ακτίνες UV, ακόμα και από τις άκρως βλαβερές ultra μακρές UVA στο φάσμα των 380-400nm. Επιπλέον, βοηθά στην προστασία του παιδικού δέρματος από τις βλάβες που προκαλούν οι ακτίνες UV, καθώς και στην υποστήριξη της φυσικής άμυνάς του.

La Roche-Posay Anthelios Uvmune 400 Dermo-Pediatrics Invisible Spray SPF50+ 200ml

Συνδυάζει την τεχνολογία Netlock (δεν τσούζει τα μάτια) που μαζί με την πολύ υψηλή προστασία ευρέος φάσματος, προστατεύει από τις ακτίνες UVA και UVB το ευαίσθητο παιδικό δέρμα, με τάση αλλεργίας στον ήλιο, ενώ ταυτόχρονα προλαμβάνει τις βλάβες που προκαλούνται από τις υπέρυθρες IR-A και τη ρύπανση. 

Η άποψή μου

Πρόκειται για δύο αντηλιακά που εφαρμόζονται εύκολα χωρίς να κολλάνε, δεν αφήνουν αίσθηση λιπαρότητας και ταυτόχρονα δεν ξηραίνουν την παιδική επιδερμίδα. Απορροφούνται γρήγορα, δεν ερεθίζουν καθόλου το ευαίσθητο δέρμα του Γιώργου και αντέχουν στο νερό και στον ιδρώτα. Δεν αφήνουν λευκα υπολλείματα (μετράει για τα μεγαλύτερα παιδιά) και φυσικά ως μαμά, χαίρομαι που έχουν προστασία 50+ και PA++++. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πρόσωπο και σώμα. Και το σημαντικότερο, είναι δερματολογικά και παιδιατρικά ελεγμένα.

Κλείνοντας, να θυμάσαι ότι: 
  • Τα μωρά κάτω των 6 μηνών τα κρατάμε μακριά από το άμεσο ηλιακό φως και δεν τους βάζουμε αντηλιακό. Αν είμαστε έξω, τα προστατεύουμε φορώντας τουσ ειδικά αντηλιακά προστατευτικά ρούχα και καπέλο με γείσο.
  • Τα παιδιά κάτω των 3 ετών πρέπει να αποφεύγουν την έκθεση στον ήλιο και να προστατεύονται ακόμη και αν βρίσκονται στη σκιά. 
  • Τα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας πρέπει να περιορίζονται ως προς τις εξωτερικές δραστηριότητες ειδικά στο διάστημα 11 π.μ. και 4 μ.μ..
  • Το νερό, τα σύννεφα όπως και το χιόνι, αντανακλούν τις ακτίνες UV, έτσι τα πρόσωπα και τα χείλη χρειάζονται επιπλέον αντηλιακή προστασία.
Αλλά πάνω απ' όλα να θυμάσαι ότι η αγορά ενός αντηλιακού δεν θα πρέπει να είναι μια τυχαία επιλογή, διότι η επιλογή αυτή σχετίζεται άμεσα και με την υγεία των παιδιών μας!