×

Ο φαρμακοποιός της γειτονιάς


Ζούμε σε μια εποχή που αναζητάμε ξανά τους δεσμούς μας με τους ανθρώπους της καθημερινότητάς μας. Ένας από αυτούς τους δεσμούς, είναι με τον/την φαρμακοποιό της γειτονιάς. Με έναν άνθρωπο που συνήθως το ξέρουμε μια ζωή ή τον μαθαίνουμε...για μια ζωή. Γιατί το φαρμακείο της γειτονιάς δεν είναι απλά μια επιχείρηση. Από το πρωί που θα ανοίξει και θα περάσουν οι γνώριμες φιγούρες της γειτονιάς, κυρίως ηλικιωμένοι άνθρωποι που θέλουν η να πουν μια καλημέρα, να μετρήσουν την πίεση, να πάρουν φάρμακά, μέχρι τους νεότερους που αγοράζουν τα καλλυντικά του. Και τέλος, η ώρα που θα κατέβουν τα ρολά και θα πιάσουν την κουβέντα με το γείτονα που μόλις γύρισε από τη δουλειά ή με τον διπλανό που μόλις έκλεισε κι αυτός το μαγαζί του.

To φαρμακείο της γειτονιάς μας είναι το Lalco Pharmacy. Η φαρμακοποιός Χριστίνα Μπακιρτζή, μαζί με την επίσης φαρμακοποιό αδερφή της, Πελαγία Μπακιρτζή, δημιούργησαν ένα περιβάλλον φιλικό και φιλόξενο, στο οποίο προσφέρουν μια ολιστική εμπειρία εξυπηρέτησης σε μικρούς και μεγάλους, με χαμόγελο. Η Χριστίνα απ' ότι έχω καταλάβει ασχολείται περισσότερο με το φάρμακο, ενώ η Πελαγία έχει αναλάβει το κομμάτι των δερμοκαλλυντικών. Το δεύτερο μην σας φαίνεται λίγο, καθώς σε μία συνέντευξη που μου είχε παραχωρήσει η φαρμακοποιός Χριστίνα Γκιούρδα, ο/η φαρμακοποιός μέσα από τις σπουδές του γνωρίζει να αναλύει την σύνθεση και την δράση πρωτοποριακών ενώσεων, οι οποίες συμβάλλουν στην αντιγήρανση και την ανανέωση του δέρματος. Ακόμα, μπορεί να διακρίνει τους μηχανισμούς με τους οποίους η επιδερμίδα ανταποκρίνεται στο καλλυντικό προϊόν αλλά και τι αναζητά το δέρμα όταν πληγεί ο φραγμός του για να επανέλθει στην υγιή του όψη και είναι γνώστης των ευεργετικών ιδιοτήτων των φυτών και των βοτάνων, τα οποία αποτελούν την βάση των φυτικών καλλυντικών.

Οι καιροί όμως άλλαξαν και η φαρμακευτική επιστήμη σε συνδυασμό με την επιχειρηματική ιδιότητα καθιστά τον/την φαρμακοποιό ικανό να αντιλαμβάνεται και να προσαρμόζεται στις τάσεις της εποχής -είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι του digital κόσμου. Η εμπιστοσύνη στην πρόταση του/της φαρμακοποιού, η αξιοπιστία που του προσδίδει ο ρόλος του στην φροντίδα της υγείας έχει καθορίσει μια μεγάλη στροφή του κόσμου προς το φαρμακείο για την καλλυντική του περιποίηση.

Αυτό όμως που μένει στο τέλος, είναι η καλημέρα που θα πεις προσφωνίζοντας τον/την φαρμακοποιό με το μικρό τους όνομα και η έκφραση που μπορεί να πεις: «μωρέ η Χριστίνα, που έχει το φαρμακείο της γειτονιάς».

Στηρίζουμε τον φαρμακοποιό της γειτονιάς!

Π.Σ. Μπορεί στο φαρμακείο της γειτονιάς αυτό που θέλεις να είναι λίγο πιο ακριβό σε σχέση με τις τιμές που βλέπεις στα μεγάλα φαρμακεία, σκέψου όμως ότι δεν μπορούν να βάλουν τις ίδιες εκπτώσεις γιατί δεν παίρνουν τις ίδιες ποσότητες.

Ακολούθησε το Lalco Pharmacy στα social media: facebookinstagram και φυσικά στο TikTok για τη funny πλευρά των κοριτσιών.