×

Κυτταρίτιδα... επικίνδυνη αποστολή!

Η κυτταρίτιδα σύμφωνα με τη wikipedia το δέρμα παίρνει μια όψη “φλούδας πορτοκαλιού” ή αλλιώς “εμφάνιση στρώματος.” Στη συγκεκριμένη κατάσταση, συμβαίνουν μετατροπές στους λιπώδεις ιστούς και επίσης στο μικροκυκλοφορικό που προέρχονται από το αίμα και το λεμφικό σύστημα κάτι που οδηγεί στην σκλήρυνση των ινών του συνδετικού ιστού.



Θεωρείται ότι είναι ένα μη φλεγμονώδες, εκφυλιστικό φαινόμενο που προκαλεί αλλοιώσεις στην υποδερμίδα δημιουργώντας ανώμαλους κυματισμούς στην επιδερμίδα και στις υπερκείμενες επηρεαζόμενες περιοχές. Με απλά λόγια, η κυτταρίτιδα είναι το αποτέλεσμα από διάφορες περίπλοκες καταστάσεις που περιλαμβάνουν την επιδερμίδα, το δέρμα, καθώς και τα υποδόρια κύτταρα.

Η κυτταρίτιδα μπορεί να χωριστεί σε τέσσερις φάσεις:

1. Τροποποίηση των προτριχοειδή αρτηριδίων του σφιγκτήρα, με αποτέλεσμα μεταβολές στην αγγειακή διαπερατότητα και επίσης διαστολή ή διάταση των τριχοειδών που οδηγεί σε περί-τριχοειδή και διαπίδυση μεταξύ παχυσαρκίας, με αποτέλεσμα οίδημα.
2. Οίδημα, που προκαλεί μεταβολικές αλλοιώσεις που προκαλούν υπερπλασία και υπερτροφία του δικτυωτού συστήματος, με αποτέλεσμα το σχηματισμό των περί-τριχοειδών μαζί με περιφερειακές αποθέσεις λίπους έχοντας μια ώθηση στο διάμεσο ιξώδες.
3. Την οργάνωση όσον αφορά ίνες κολλαγόνου κοντά σε ομάδες των λιποκυττάρων, ευνοώντας την ανάπτυξη μικρο-οζιδίων.
4. Ένωση των μικρό-οζίδιων ώστε να δημιουργήσουν τα μακρό-οζίδια που προκαλούν σκλήρυνση.

Εύκολα tips που μπορούμε εύκολα να βάλουμε στην καθημερινότητά μας.

1. Εντάσσουμε στο καθημερινό πρόγραμμα μας τουλάχιστον 8-10 ποτήρια νερό και 2 κούπες πράσινο τσάι με λεμόνι. Νερό και πράσινο τσάι αποτοξινώνουν τον οργανισμό μας γρήγορα και «καθαρίζουν» μαγικά την επιφάνεια του δέρματος σε όλο μας το σώμα.
2. Βάζουμε στη διατροφή μας τροφές που λειτουργούν αποτοξινωτικά όπως: οι πιπεριές, τα βατόμουρα, τα blueberries, τα σπαράγγια, τα πράσα, το κρεμμύδι, τα αμύγδαλα και το πιπέρι.
3. Ξεκίνα περπάτημα, αν βαριέσαι τη γυμναστική όπως εγώ. Βάλε τα πιο άνετα παπούτσια σου και κάνε βόλτες ήπιας έντασης, επιμηκύνοντας κάθε μέρα τον χρόνο αυτής της βόλτας. Την πρώτη μέρα 10-15 λεπτά, τη δεύτερη μέρα 20, την τρίτη μέρα, μισή ώρα και πάει λέγοντας!
4. Κόψε σταδιακά τα τηγανιτά και το αλάτι που κατακρατούν υγρά και τοξίνες στο σώμα μας. Αντικαθιστούμε με τη βραστή ή ψητή εκδοχή της τροφής που θα τηγανίζαμε.

Μαζί με τη διατροφή και την άσκηση καλό είναι να χρησιμοποιούμε και κάποια προϊόντα ώστε να βοηθάνε το δέρμα μας... ένα καλό scrub που απομακρύνει κυριολεκτικά τα νεκρά κύτταρα, συνδυασμένο με έναν ορό που λειαίνει και συσφίγγει το δέρμα.



Το scrub σώματος Donna Valente Coconut Sea Salt Exfoliator απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας σας καθαρίζοντας σε βάθος τους πόρος του δέρματος. Προσφέρει άριστη απολέπιση της επιδερμίδας και απομάκρυνση των σμηγμάτων που φράζουν τους πόρους του δέρματος. Το αλάτι αποτελεί μια φυσική πηγή πολλών μεταλλικών στοιχείων ουσιώδη για μια υγιή, λαμπερή και νεανική εμφάνιση ενώ ταυτόχρονα δραστηριοποιεί τη μικροκυκλοφορία και απομακρύνει τις καθημερινές τοξίνες. Το λάδι καρύδας απορροφάται από την επιδερμίδα, προσφέροντάς τη πολύτιμα συστατικά που τη βοηθούν να διατηρεί ένα φυσικό επίπεδο υγρασίας ώστε να είναι ενυδατωμένη και απαλή στο άγγιγμα.

Ο Fresh Line Εντατικός Ορός Σώματος λειαίνει και συσφίγγει το δέρμα μετά από μόλις 7 μέρες συνεχόμενης εφαρμογής. Είναι ενισχυμένος με πλαγκτόν που σμιλεύει το σώμα, ενεργή καφεΐνη που μειώνει την όψη “φλοιού πορτοκαλιού” και ροζ πιπέρι που έχει έντονη αδυνατιστική δράση επιτυγχάνοντας μείωση πόντων στην κοιλιά, στους γοφούς και στους μηρούς. Μυρίζει υπέροχα και είναι εμπλουτισμένος με ένα ισχυρό μείγμα 6 αιθέριων ελαίων από μαύρο πιπέρι, πιπερόριζα, βασιλικό, άρκευθο, μάραθο και κυπαρίσσι, που ευνοεί την αποβολή των τοξινών, τονώνοντας τη μικροκυκλοφορία.