Ποιο είναι το Gua Sha που έχει ξετρελάνει τους beauty addicts

Εκτός από το jade roller, υπάρχει ένα εργαλείο ομορφιάς που κυριαρχεί στα social media και οι beauty addicts το έχουν λατρέψει! Το Gua Sha όπως ονομάζεται δεν είναι κάτι καινούριο, αφού αποτελεί μέρος μιας αρχαίας κινεζικής τεχνικής μασάζ.
Αναζητώντας το στο Google είναι πιθανό να δείτε κάποιες φωτογραφίες με τρομακτικά σημάδια, αποτέλεσμα του παραδοσιακού μασάζ Gua Sha που σημαίνει “ξύσιμο” αλλά μην τρομάζετε! Ευτυχώς, τα ωραία εργαλεία που βλέπετε στο instagram δεν προορίζονται για τόσο έντονο μασάζ, αλλά για μια πολύ πιο ήπια εκδοχή της πρακτικής αυτής.
Ναι αλλά τι ακριβώς κάνει;
Το Gua Sha είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται σε μια τεχνική μασάζ που, όπως και το jade roller, απελευθερώνει την ένταση των μυών και προωθεί την καλή κυκλοφορία του αίματος. Διάβασα επίσης ότι με τις σωστές πιέσεις, ανακουφίζει τους πονοκέφαλους. Επιπλέον με μέτρια έως έντονη πίεση, καθώς δε μετακινούμε τους μυς, μπορείτε να βοηθήσετε στην αποστράγγιση του λεμφικού συστήματος και τις τοξίνες από το πρόσωπο, μειώνοντας το πρήξιμο και βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα να μειώνονται οι φλεγμονές.
Πώς χρησιμοποιείτε;
Η βασική τεχνική θέλει ανοδικές κινήσεις πηγαίνοντας προς τα πάνω και προς τα έξω. Ξεκινήστε τοποθετώντας την επίπεδη πλευρά στη βάση του λαιμού σας και περιστροφή προς τα πάνω σε γωνία 45 μοιρών προς το πρόσωπο. Στόχος είναι να χαλαρώσετε τους τραβηγμένους μύες από την ένταση αλλά και να βοηθήσει στην ανάπλαση ιστών. Επαναλάβετε τα βήματα σε όλο το πρόσωπό συνεχώς με κίνηση προς τα πάνω και προς τα έξω, όπως βλέπετε στην φωτογραφία.
Πάρτε το αγαπημένο σας έλαιο για το πρόσωπο και εφαρμόστε το στο δέρμα σας, με ανοδικές κινήσεις τραβήξετε απαλά το εργαλείο σε κίνηση προς τα έξω χρησιμοποιώντας το επίπεδο άκρο του εργαλείου με μικρές και μεγάλες διαδρομές. Στόχος είναι να χαλαρώσετε τους τραβηγμένους από την ένταση μύες αλλά και να βοηθήσει στην ανάπλαση ιστών. Επαναλάβετε τα βήματα σε όλο το πρόσωπό σας συνεχώς με κίνηση προς τα πάνω.
Τι αποτελέσματα έχει τελικά;
Τα άμεσα αποτελέσματα είναι λιγότερο πρησμένα μάτια και πιο έντονα ζυγωματικά. Αν το κάνεις 2-3 φορές τη βδομάδα μπορεί να δείτε βελτίωση στην ακμή, στην ξηρότητα της επιδερμίδας και απάλυνση των ρυτίδων.
Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε το εργαλείο σας με ένα ήπιο καθαριστικό και νερό και να στεγνώνετε αμέσως.
Προσοχή! Μην το χρησιμοποιείτε αν έχετε εξανθήματα, ηλιακά εγκαύματα, κοψίματα ή προβλήματα πήξης του αίματος.
Άρθρο μου για το Punked.gr

#Leave A Comment

#About M

Μαίρη Α. Σταμούλη

JOURNALIST & BLOGGER

Με λένε Μαίρη, αγαπώ τις τηγανιτές πατάτες, τα κραγιόν και το καλό κρασί. Λιοντάρι στο ζώδιο με ωροσκόπο ζυγό.

#Follow Me

SUBSCRIBE TO MAIRIGRAM


  #ΜΗΝ_ΤΟ_ΧΑΣΕΙΣ

  #Shop

  #Instagram

  #Leave A Comment

  Mairigram it’s a website to share their thoughts and experience for beauty and life.

  #Instagram

  #Contact M

  Attica, Greece