Έρωτας δίχως λογική #blondeStories Vol.4

Έρωτας δίχως λογική, χμ… Γιατί υπάρχει έρωτας με λογική; Και αν υπάρχει εγώ γιατί δεν την έχω νιώσει ποτέ αυτή τη λογική, μου λέτε;

Θεωρητικά θα υπάρχει, αρκεί να τον ονομάσουμε έρωτα χωρίς συναισθήματα. Δηλαδή να μην νιώθουμε να μην αισθνόμαστε. Να τα περνάμε όλα από το μυαλό και όχι από την καρδιά. Βέβαια υπάρχουν και αυτοί… που υποστηρίζουν ότι ο έρωτας έχει τη δική του λογική, οπότε αν το δεις από αυτή τη σκοπιά, ναι, ο έρωτας έχει λογική· τη δική του!


Κατά την ταπεινή μου γνώμη, ο έρωτας δεν έχει λογική και ούτε μπορείς να τον περιορίσεις ή να πεις σήμερα δεν θα ερωτευτώ. Ο έρωτα είναι συναίσθημα που λειτουργεί με βάση την καρδιά και στην καρδιά η λογική δεν έχει λόγο.

Αναρωτιέμαι ποιος είναι αυτός που θα καθορίσει το ποιος θα ερωτευτεί ποιον και με πια κριτήρια. Υπάρχουν κριτήρια; χμ… Δεν υπάρχει λογική στον έρωτα λέμε.- Το τι είναι λογικό και το τι όχι είναι κάτι υποκειμενικό και πόσο μάλλον όταν μιλάμε για έρωτα.

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω, είναι γιατί οι μεγάλοι έρωτες με τον καιρό καταλήγουν αλλιώς… μάλλον λόγο της καθημερινότητας. Και αυτό τις περισσότερες φορές δεν είναι έρωτας! Θα μου πει κάποιος πως ο έρωτας με τον καιρό περνάει. Ίσως… αλλά η ίδια η ζωή μας έχει διδάξει πως αυτό είναι ΨΕΜΑ. Είναι η δικαιολογία για αυτούς που φοβούνται να παλέψουν για την ευτυχία τους.

Γιατί μπαίνουμε σε αυτό το τρυπάκι ακόμα δεν το έχω καταλάβει και μάλλον δεν πρόκειται. Ας αφήσουμε τον έρωτα να ξεκινήσει με πάθος, και στη συνέχεια (αν τα καταφέρουμε) τον βάζουμε παράλληλα με την πραγματικότητα. Κι αυτό γιατί εκεί θα φανεί αν θ’αντέξει. 

Όσοι βιώνουν έναν έρωτα, έτσι, χωρίς λογική είναι πραγματικά τυχεροί. Αυτό είναι άλλωστε και το αληθινό πρόσωπο του έρωτα, σωστά;


#Leave A Comment

#About M

Μαίρη Α. Σταμούλη

JOURNALIST & BLOGGER

Με λένε Μαίρη, αγαπώ τις τηγανιτές πατάτες, τα κραγιόν και το καλό κρασί. Λιοντάρι στο ζώδιο με ωροσκόπο ζυγό.

#Follow Me

SUBSCRIBE TO MAIRIGRAM


  #ΜΗΝ_ΤΟ_ΧΑΣΕΙΣ

  #Shop

  #Instagram

  #Leave A Comment

  Mairigram it’s a website to share their thoughts and experience for beauty and life.

  #Instagram

  #Contact M

  Attica, Greece