Ένας διαχρονικός σύμμαχος στην αντηλιακή προστασία #AmbreSolaire και η «Green Beauty» στρατηγική της Garnier

Όσο κι αν δε το έχουμε νιώσει ακόμα, τo καλοκαίρι ξεκίνησε και επίσημα. Φέτος, περισσότερο από ποτέ, αναμέναμε με ανυπομονησία τις μέρες που θα βρεθούμε δίπλα στη θάλασσα. Αυτό όμως που δεν πρέπει να ξεχνάμε και να είναι μαζί μας όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, είναι η αντηλιακή προστασία. Μην δυσανασχετείς -σε βλέπω! Δεν υπάρχει λόγος, αν έχεις σύμμαχο τη νέα σειρά Sensitive Ambre Solaire από την Garnier.

Αντηλιακό Spray Sensitive Advanced Mist SPF50 ένα αντηλιακό mist με αίσθηση “γυμνής” επιδερμίδας, για εφαρμογή ακόμα και πάνω από το make-up.

Αντηλιακό Spray Sensitive Advanced SPF50+ κατάλληλο και για ευαίσθητες επιδερμίδες Υπερασπίζεται αποτελεσματικά την επιδερμίδα σας από τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου. Η φόρμουλά του περιέχει Mexoryl® SX, ένα προηγμένο πατενταρισμένο φίλτρο.

Αντηλιακή κρέμα προσώπου Anti-Age Sensitive Advanced SPF50+ υπερασπίζεται αποτελεσματικά την επιδερμίδα από τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου (φωτογήρανση).

Αντηλιακό Γαλάκτωμα Sensitive Advanced SPF50+ για την επιδερμίδα που δεν αντέχει τον ήλιο και υπερασπίζεται αποτελεσματικά την επιδερμίδα από τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου.

Επιπλέον, η Garnier λανσάρει τη νέα «Green Beauty» στρατηγική της, με στόχο τη θεαματική μείωση του Παγκόσμιου Περιβαλλοντικού Αντίκτυπου της μάρκας.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οι περιβαλλοντικές, υγειονομικές και κοινωνικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι υψίστης σημασίας. Τα πρωτοφανή γεγονότα των τελευταίων μηνών απαιτούν την επανεστίαση του ρόλου των μαρκών στην σημερινή κοινωνία. Οι προσδοκίες των καταναλωτών έχουν αλλάξει. Πάνω απ’ όλα, οι άνθρωποι θέλουν μάρκες που να τις εμπιστεύονται, να είναι διαφανείς και να αναλαμβάνουν πραγματικά τη δέσμευση να βελτιώνονται –ιδίως σε ό,τι αφορά τον αντίκτυπο που έχουν στον πλανήτη1.

Η βιωσιμότητα αποτελεί δέσμευση της Garnier εδώ και πολλά χρόνια· αναπτύσσοντας πιο φυσικές συνθέσεις, χρησιμοποιώντας συστατικά από βιώσιμους πόρους και δίκαιου εμπορίου, ακόμα και φέρνοντας, για πρώτη φορά, προϊόντα βιολογικής πιστοποίησης στη μαζική αγορά της περιποίησης. Τώρα, η Garnier θέλει να κάνει ένα βήμα ακόμα πιο πέρα, να αλλάξει τον τρόπο που λειτουργεί η βιομηχανία της ομορφιάς και να ανοίξει τον δρόμο για όλους μας.

Η πρωτοβουλία «Green Beauty» της Garnier είναι μια ολιστική, ολοκληρωμένη στρατηγική βιωσιμότητας. Στόχος είναι να μετασχηματιστεί κάθε στάδιο της αλυσίδας αξίας της Garnier, μειώνοντας ή εξαλείφοντας τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο μέσα από τους ακόλουθους τομείς:

Aνακυκλώσιμες & Aνακυκλωμένες Συσκευασίες:

 • Έως το 2025, η Garnier έχει σαν στόχο τη χρήση 0% Νέου Πλαστικού στις συσκευασίες της, εξοικονομώντας έτσι 37.000 τόνους πλαστικού τον χρόνο*.
 • Έως το 2025, όλες οι συσκευασίες θα είναι επίσης επαναχρησιμοποιoύμενες, ανακυκλώσιμες ή κομποστοποιήσιμες.

Συνθέσεις Φιλικές στο Περιβάλλον:

 • Έως το 2022, όλα τα φυτικής προέλευσης και τα ανανεώσιμα συστατικά θα προέρχονται από βιώσιμες πηγές.
 • Έως το 2025, το 100% των νέων προϊόντων Garnier θα έχουν βελτιωμένο περιβαλλοντικό προφίλ.

Χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας:

 • Έως το 2025, το 100% των βιομηχανικών εγκαταστάσεών μας θα έχουν Ουδέτερο Ισοζύγιο Άνθρακα χάρη στη χρήση ανανεώσιμης ενέργειας.
 • Οι εκπομπές CO2 στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις έχουν ήδη μειωθεί κατά 72%**.

Συστατικά από Βιώσιμες Πηγές:

 • Έως το 2025, η Garnier θα ενδυναμώσει 800 κοινότητες παγκοσμίως, στο πλαίσιο του προγράμματος Αλληλέγγυου Πορισμού.

Δράσεις κατά της ρύπανσης από πλαστικά

Η «Green Beauty» στρατηγική περιλαμβάνει μια Έκθεση Προόδου Βιωσιμότητας, η οποία εξασφαλίζει πλήρη διαφάνεια ως προς τις δεσμεύσεις της Garnier και είναι διαθέσιμη στο κοινό μέσω της ιστοσελίδας της Garnier. Η εν λόγω Έκθεση Προόδου περιγράφει πού βρίσκεται σήμερα η Garnier, χαρτογραφώντας τη διαδικασία για το πώς η μάρκα θα επιτύχει φιλόδοξους στόχους μέχρι το 2025. Η Έκθεση παρέχει μια σαφή και ανιχνεύσιμη επισκόπηση της προόδου της μάρκας, έργο που ολοκληρώθηκε με τη βοήθεια ειδικών και επιστημόνων. Όλα τα δεδομένα που περιλαμβάνονται στην Έκθεση έχουν επίσης αξιολογηθεί από την ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία PWC.

Η εκκίνηση της «Green Beauty» συνοδεύεται από ένα κύμα λανσαρισμάτων νέων προϊόντων. Κάθε νέο λανσάρισμα υποστηρίζει με τη σειρά του τις βιώσιμες δεσμεύσεις της μάρκας:

 • Garnier Bio Hemp, με νέα συσκευασία από χαρτόνι κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.
 • Garnier Botanic Therapy Ecopack: με μειωμένη ποσότητα χρησιμοποιούμενου πλαστικού κατά 80% συγκριτικά με μπουκάλια της μάρκας αντίστοιχης χωρητικότητας

Η δέσμευση της Garnier για «Green Beauty» έχει σαν στόχο επίσης να βοηθήσει τους καταναλωτές να κάνουν πιο βιώσιμες επιλογές τη στιγμή της αγοράς. Φιλοδοξία της Garnier είναι να εκπαιδεύει τους καταναλωτές, πάνω σε θέματα όπως η ανακύκλωση, σε όλα τα ψηφιακά σημεία επαφής με τη μάρκα.

Επιπλέον, ως μέρος του προγράμματος L’ Oréal for the Future, η Garnier θα είναι η πρώτη μάρκα που θα εφαρμόσει τη Σήμανση Περιβαλλοντικού & Κοινωνικού Αντικτύπου Προϊόντος. Αυτό στοχεύει στην ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις των προϊόντων, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να κάνουν πιο βιώσιμες επιλογές. Έχοντας ήδη τεθεί σε δοκιμαστική εφαρμογή στη Γαλλία και στα προϊόντα περιποίησης μαλλιών, το σύστημα αυτό αποδίδει σε κάθε προϊόν μια βαθμολογία βιωσιμότητας, από το Α μέχρι το Ε, με την ένδειξη «Α» να αντιστοιχεί σε προϊόντα με εξαιρετικά καλό προφίλ. Η βαθμολογία βασίζεται σε 14 περιβαλλοντικούς παράγοντες – από την πηγή προέλευσης, την παραγωγή και τη μεταφορά μέχρι τη χρήση και την ανακύκλωση. Τα δεδομένα επαληθεύονται από την ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία Bureau Veritas Certification. Η Σήμανση Περιβαλλοντικού & Κοινωνικού Αντικτύπου για τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών Garnier θα είναι προσβάσιμη για τους καταναλωτές, αρχικά, στην ιστοσελίδα περιποίησης μαλλιών της μάρκας στη Γαλλία και αργότερα σε διεθνές επίπεδο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Garnier: www.garnier.gr
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Ocean Conservancy: oceanconservancy.org
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Plastics For Change: www.plasticsforchange.org

#Leave A Comment

#About M

Μαίρη Α. Σταμούλη

JOURNALIST & BLOGGER

Με λένε Μαίρη, αγαπώ τις τηγανιτές πατάτες, τα κραγιόν και το καλό κρασί. Λιοντάρι στο ζώδιο με ωροσκόπο ζυγό.

#Follow Me

SUBSCRIBE TO MAIRIGRAM


  #ΜΗΝ_ΤΟ_ΧΑΣΕΙΣ

  #Shop

  #Instagram

  #Leave A Comment

  Mairigram it’s a website to share their thoughts and experience for beauty and life.

  #Instagram

  #Contact M

  Attica, Greece