Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μoυ!”

 23/01/2011
Καλά αυτό που είδαμε σήμερα δεν ήταν αγωνιστική ποδοσφαίρου… διαφήμιση της vodafone ήταν με τον άγιο Βασίλη που δίνει κάρτες!

Ε ρε τι έχουμε να δούμε ως το τέλος του πρωταθλήματος…

Μου θύμισε τις εποχές που ο Ολυμπιακός έπαιρνε πετσινοχάρτινα πρωταθλήματα… και ο διαιτητής δεν σφύριζε τη λήξη του παιχνιδιού αν δεν έβαζε γκολ ο Παναθηναϊκός.

Και για να μην με πείτε κακιά, το πέναλτι του Ολυμπιακού να το δω ετσι να το δω αλλιώς δεν ήταν “πέτσινο”· αλλά του Παναθηναϊκού όπως κι αν το δω είναι “πέτσινο”.

Με σταναχωρεί το γεγονός ότι σε 30 αγωνιστικές δεν θα δούμε τίποτα διαφορετικό. Και η εικόνα των ομάδων από την πρώτη αγωνιστική έως και τη 19η παραμένει ίδια… αφού και οι δύο δυσκολεύονται κατά καιρούς να πάρουν τη νίκη.

Οι προπονητές ψάχνουν την ψυχολογία που θα φέρει τη νίκη, αλλά μάλλον χάθηκε στην εθνική… Όσο για εκείνους που βλέπουν μια θετική εικόνα, θα τους παρότρυνα να πάνε μέχρι τον οφθαλμίατρο… η εικόνα και τον δύο δεν παρουσιάζει ιδιαίτερη βελτίωση.

Κι αυτό γιατί στο ελληνικό ποδόσφαιρο επικρατεί η λογική του συμψηφισμού. Δηλαδή να τους κρατήσουμε και τους δυο κοντά… ότι δίνουμε στον έναν (σ.σ. το πέναλτι του Ολυμπιακού) δίνουμε και στον άλλον (σ.σ. το πέναλτι του Παναθηναϊκού) και με αυτόν τον τρόπο δεν μην μιλάει κανείς…

Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

Μαρία Α. Στ.

(και για να μην παρεξηγηθώ, είναι κάποιες γυναικείες σκέψεις περί ποδοσφαίρου…)