Περί χρεοκοπίας ο λόγος…

 12/09/2011
Τα πράγματα στην Ελλάδα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Η κυβέρνηση όσο κι αν προσπαθεί να μας πείσει για το αντίθετο δεν τα καταφέρνει…ο κόσμος βλέπει πλέον πίσω από τη μάσκα της αισιοδοξίας που φοράει η Ελληνική κυβέρνηση.

Η ομιλία του προθυπουργού και τα νέα μέτρα που ακούσαμε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης δεν έπισαν κανέναν. Η εικόνα της κυβέρνησης μοιάζει ανίκανη να σταματήσει την κατρακύλα της χώρας, μιας και γίνονται όλα με καθυστέρηση, κυρίως επειδή, φοβούνται το πολιτικό κόστος -όσο κι αν προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο…

Το διεθνές πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο πηγές της γερμανικής κυβέρνησης, ανέφερε ότι το Βερολίνο έχει καταρτίσει ένα “σχέδιο Β” σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας. Ο γερμανός αντικαγκελάριος Φίλιπ Ρέσλερ, δήλωσε: «Ως τελευταία συνέπεια δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει ότι οι Έλληνες θα θελήσουν ή θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την ευρωζώνη» είπε στο πρωινό μαγκαζίνο της γερμανικής τηλεόρασης.

Η κατάσταση χειροτερεύει με τα ασφάλιστρα κινδύνου -τα περίφημα CDS- να δίνουν 95% πιθανότητες χρεοκοπίας της Ελλάδας.

Για να αποφευχθεί αυτό, ο υπουργός οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος εξήγγειλε νέα εισπρακτικά μέσα για να καλυφθεί το έλλειμμα του προϋπολογισμού και να αποφύγει η Ελλάδα τα δυσοίωνα σενάρια περί πτώχευσης της Χώρας.

Τι στ’ αλήθεια σημαίνει Χρεοκοπία;

Χρεοκοπία σημαίνει στην ουσία στάση πληρωμών. Αυτό πρακτικά μας βάζει σε συνθήκες πολέμου καθώς θα πάμε δεκαετίες πίσω και τα αποτελέσματα για τους πολίτες θα είναι καταστροφικά, καθώς το κράτος δεν θα μπορεί να πληρώσει ούτε τους μισθούς ούτε φυσικά και τις συντάξεις. Θα κλείσουν χιλιάδες επιχειρήσεις στον ιδιωτικό τομέα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν χιλιάδες απολύσεις και τα ποσοστά της ανεργίας να εκτοξευτούν. Θα δεσμευτούν οι τραπεζικές καταθέσεις και δεν θα υπάρχουν καύσιμα στη χώρα καθώς δεν θα μπορούν να γίνουν εισαγωγές, αφού δεν βγάζουμε τόσα όσα να μπορούμε να καλύπτουμε τις ανάγκες μας. Θα κλείσουν τα νοσοκομεία και τα σχολεία. Με άλλα λόγια μιλάμε για έναν πραγματικό εφιάλτη καθώς οι πολίτες δε θα έχουν ούτε τα απαραίτητα.
Τα οικονομικά στοιχεία και οι δηλώσεις είναι από το newsbomb.gr & το newsit.gr