Ευρωπαϊκό “ξεφτιλίκι”.

26/10/2011

Τον ξέρετε τον φτωχό συγγενή; Ε αυτό είμαστε στην «ευρωπαϊκή οικογένεια» χάρη στον Πρωθυπουργό κύριο Γιωργάκη. Γιατί μεταξύ μας Γιώργος στα μάτια μας δεν θα γίνει ποτέ.

 
«Μου ασκείται μεγάλη πίεση. Ίσως αναγκαστώ να πάω σε εκλογές», λέγεται ότι είπε ο Γιωργάκης στους Νικολά Σαρκοζί και Άνγκελα Μέρκελ. Και έλαβε την εξής ψυχρή απάντηση: «Κάνε ό,τι νομίζεις»! Είναι δυνατόν να εκφράζεται έτσι ένας πρωθυπουργός; Εδώ περίπτερο έχεις και αν δεν πάει καλά, παλεύεις ως το τέλος· δεν λες ελάτε να πάρετε ότι απέμεινε.

Καταλαβαίνω ότι δεν είναι εύκολο όλο αυτό που αντιμετωπίζει, αλλά όποτε επιδόθηκε σε διπλωματικούς ελιγμούς, τα έκανε μαντάρα. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα η υπαγωγή της χώρας στον έλεγχο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Αν ο Γιωργάκης φοβάται πως οι Ευρωπαίοι μας ετοιμάζουν νέο “kinder έκπληξη”, γιατί δεν το λέει; Η αλήθεια δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Καλύτερα να ξέρουμε τι μας περιμένει εκ των προτέρων παρά να το μάθουμε στο παρά πέντε.

Πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσει ότι η χώρα είναι ένα βήμα πριν το χάος. Η κοινωνία βρίσκεται στα πρόθυρα μιας γενικευμένης εξέγερσης. Γειτονικές χώρες (σ.σ. Αλβανία, Σκόπια, Τουρκία κ.λπ.) ασκούν εμετική πολιτική εις βάρος της χώρας μας και δεν μιλάει/απαντάει κανείς. Γιατί;

Γιατί ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων.

Συγγνώμη, αλλά μια χώρα με τον πολιτισμό και την ιστορία της Ελλάδας δεν μπορεί να διακυβερνηθεί με υπερόπτες πολιτικούς. Που αντί να εκπροσωπούν τον ελληνικό λαό, τον υποτιμούν ή συνηγορούν στην οικονομική εξόντωσή του.

Δείτε πώς λειτουργούν άλλες χώρες… Χθες, ολόκληρος ο ιταλικός τύπος επιτέθηκε χωρίς φόβο και πάθος στο Σύλβιο Μπερλουσκόνι καταλογιζοντάς του ότι ήταν υποχωρητικός και αποδέκτης μόνον εντολών. Οι Ιταλοί δημοσιογράφοι κατηγορούν τον Μπερλουσκόνι ότι καταντά την Ιταλία σαν την Ελλάδα!

Το “ξεφτιλίκι” που υπέστει η Ελληνική πλευρά στη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής δεν βαρύνει μόνο τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, αλλά μας θίγει ως έθνος.

Ελπίζω ο Γιωργάκης να παραδεχθεί την αποτυχία της πολιτικής του και να αντιληφθεί ότι είναι υπόλογος προς τον ελληνικό λαό. Αν το καταλάβει τώρα έχει καλώς. Διαφορετικά ο Ελληνικός λαός θα δώσει τη λύση, καταδικάζοντας όλα αυτά που γίνονται εις βάρο του και του στερούν την ελευθερία και το δικαίωμα για ένα καλύτερο αύριο.
Άρθρο γνώμης της Μαρίας Α. Στ.