Δ.Ι.Ε.Κ.: Απλήρωτοι οι εκπαιδευτικοί από το 2008!

 26/01/2011
Εξαντλημένη φαίνεται να είναι η υπομονή των εκπαιδευτικών στα δημόσιο ΙΕΚ της χώρας, μιας και -οι περισσότεροι- παραμένουν απλήρωτοι από το 2008.

Οι επικεφαλής του Υπουργείου καθώς και οι οργανισμοί που ανήκουν τώρα τα Δ.Ι.Ε.Κ. έχουν ξεπεράσει τα όρια της επαγγελματικής δεοντολογίας, όπως λένε οι εκπαιδευτικοί, καθώς με αυτή την πρακτική ταλαιπωρούν δεκάδες ανθρώπους που απασχολούνται σε αυτά.

Σε λίγες μέρες τελειώνει το εξάμηνο και οι εκπαιδευτές θα κληθούμε ξανά να κάνουν αίτηση για μια θέση εργασίας. Βέβαια αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινής, εργασία χωρίς αμοιβή δεν είναι εργασία… ψευδαίσθηση εργασίας ή εθελοντική, κάτι που δεν ισχύει για κανέναν όπως γνωρίζω πολύ καλά. Από την άλλοι οι σπουδαστές που θα περάσουν στο επόμενο εξάμηνο θα πρέπει πληρώσουν τα δίδακτρα, προκειμένου να ενταχθούν στο Χ εξάμηνο και να συνεχίσουν τις σπουδές τους…

Να σημειωθεί, ότι τα χρήματα που δίνουν οι σπουδαστές δεν πάνε στα Δ.Ι.Ε.Κ. αλλά σε ένα “γενικό ταμείο”…

Είναι λοιπόν άκομψη και συνάμα περίεργη η συνεχιζόμενη σιωπή του Υπουργείου με τους εκπαιδευτές Δ.Ι.Ε.Κ. για το θέμα των ανεξόφλητων δεδουλευμένων τους. Και επειδή σε αυτή τη χώρα στις δικαιολογίες είμαστε πρώτοι, στη συγκεκριμένη περίπτωση η δικαιολογία είναι ότι δεν υπάρχει θεσμικό όργανο, μιας και ο Ο.Ε.Ε.Κ. δεν υπάρχει πια!

Ήρθε η ώρα το υπουργείο, που τόσο ενδιαφέρεται για την παιδεία, να κάνει κάτι. Γιατί καλές είναι οι παρουσιάσεις και οι ομιλίες (σ.σ Νέο Σχολείο), αλλά με τον τρόπο αυτό το υπουργείο δημιουργεί εργαζομένους “φαντάσματα”… αφού οι εργαζόμενοι αυτοί δεν φαίνονται πουθενά.

Δεν ξέρω που θα καταλήξει αυτό το θέμα… από τη μεριά τους οι εκπαιδευτικοί είναι διατεθειμένοι να το φτάσουν στο τέρμα, αλλά πολύ φοβάμαι πως από τη μεριά του υπουργείου πάνε για παραγραφή… είπαμε στην Ελλάδα βρισκόμαστε…

Μαρία Α. Στ.